شنبه تا پنجشنبه، 9 صبح تا 9 شب
کرج، طالقانی جنوبی، ایستگاه تاکسی درختی، جنب تصویربرداری پارس
09014177110
Opening hours: 8am to 6pm
+06 48 48 87 40
La Défense, Paris
جستجو

انواع جراحی های دهان و دندان { فک و لثه}

انواع جراحی های دهان و دندان { فک و لثه}

جراحی دهان چیست؟

جراحی دهان اصطلاحی است که به هر عمل جراحی روی دندان، لثه، فک یا ساختارهای اطراف دهان و صورت اطلاق می شود. این جراحی ها شامل طیف گسترده ای از رویکردها، از جمله کشیدن دندان (درآوردن دندان)، پیوند استخوان دندان، پیوند پریودنتال (لثه) و جراحی فک اصلاحی است.

چه کسی جراحی دهان را انجام می دهد؟

جراحی های دهان، فک و صورت توسط جراح فک و صورت انجام می شود. پریودنتیست یا متخصص لثه، لثه ها و استخوان های نگهدارنده دندان ها را جراحی می کند. هم جراحان دهان و هم پریودنتیست ها باید سه تا چهار سال بعد از فارغ التحصیلی از دانشکده پزشکی آموزش های اضافی ببینند.

مشاوره رایگان تلفنی با متخصص جراح دندان

 

 جراحی فک و دهان
جراحی فک و دهان

جراحی دندان چرا انجام می شود؟

ممکن است بنا به دلایل مختلف به جراحی دهان نیاز پیدا کنید. در صورتی که یکی از موارد زیر را داشته باشید ممکن است دندانپزشک به شما این جراحی را توصیه نماید:

  • پوسیدگی گسترده دندان
  • استخراج دندان
  • جراحی پریودونتال (لثه)
  • دندان های نهفته
  • دندان های از دست رفته
  • جراحی
  • اصلاحی فک
  • سرطان دهان

استخراج دندان:

استخراج دندان (کشیدن دندان) شایع ترین نوع جراحی دهان است. در صورتی که پوسیدگی شدید دندان، بیماری لثه (پریودونتیت)، ترومای دندان یا عوارض مرتبط با دندان عقل داشته باشید، ممکن است استخراج دندان به شما توصیه شود. گاه استخراج دندان برای آماده سازی برای استفاده از دندان مصنوعی یا لوازم پروستتیک دیگر انجام می شود.

جراحی دهان و دندان

جراحی پریودونتال (لثه):

اگر پریودونتیت (عفونت لثه) متوسط یا شدید داشته باشید، ممکن است متخصص لثه درمان بیماری لثه را توصیه نماید. در طول این رویکرد، برش هایی در امتداد خط لثه ایجاد شده و بافت موقتا از دندان ها دور می شود.

سپس جراح ریشه های دندان را تمیز کرده، پلاک ها و باکتری های انباشته شده در زیر لثه ها را پاک می کند. در نهایت، بافت لثه سر جای خود قرار داده شده و در محل خود بخیه می شود.

دندان های نهفته:

دندان نهفته دندانی است که نمی تواند از لثه بیرون بیاید و زیر آن باقی می ماند. دلیل پنهان ماندن دندان می تواند به دلیل افتادن به موقع دندان شیری یا مسدود شدن مسیر خروج دندان دائمی باشد. در بیشتر موارد ممکن است این دندان ها علائم خاصی نداشته باشند و تنها با عکس برداری ساده با اشعه ایکس قابل شناسایی هستند.

 جراحی فک و دهان

جراحی اصلاحی فک:

جراحی اصلاحی فک که جراحی ارتوگناتیک نیز نامیده می شود به ناهنجاری های اسکلتی استخوان های فک می پردازد. این رویکرد را برای بهبود عملکرد جویدن، اصلاح ناهمترازی ها، یا عدم تقارن های صورت می توان توصیه کرد. جراحی اصلاحی فک برای برای کاهش درد ناشی از اختلال عملکردی TMJ (TMD) نیز استفاده می شود.

پیوند استخوان:

در جراحی لثه، زمانی که استخوان اطراف ریشه دندان آسیب دیده یا از بین می رود، ممکن است فرد نیاز به پیوند استخوان داشته باشد. این روش شامل جایگزینی استخوان آسیب دیده با استخوان جدید است.

این استخوان می تواند استخوان فرد، استخوان مصنوعی یا استخوان اهدا کننده باشد. هدف از پیوند استخوان نگه داشتن دندان در جای خود و کمک به رشد مجدد آن است.

جراحی فک و صورت چیست؟

جراحی دهان، فک و صورت تخصصی است که بر روی جراحی ترمیمی صورت، جراحی تروما صورت، حفره دهان، سر و گردن، فک و همچنن زیبایی صورت تمرکز دارد.

جراحی فک

علائم جراحی دهان و دندان

اولین قدم در تشخیص نیاز به جراحی صورت و فک، تشخیص فک طبیعی از فک غیر طبیعی و ناسالم است. اگر فک فرد غیرطبیعی باشد و جویدن، صحبت کردن و تنفس را برای او مشکل کند، گزینه مناسبی برای این جراحی است.

مواردی که وجود آنها پزشک را جهت انجام عمل جراحی فک و صورت متقاعد می‌کند شامل:

جلو بودن فک پایین
عقب بودن فک پایین
انحراف فک پایین
عدم وجود چانه
انحراف فک بالا
تنگی شدید فک بالا
مشاهده شدن لثه به مقدار زیاد هنگام لبخند زدن
اُپن بایت (هنگام روی هم قرار گرفتن دندان‌های بالا و پایین، فضای خالی میان آنها ایجاد می‌شود)
تنفس غیر ارادی از راه دهان
وجود تومور در فک
اشکال در جویدن و بلع غذا
وجود درد مزمن در فک‌ها و مفاصل آنها

 

جراحی دندان تخصصی

دلایل لزوم جراحی دهان و دندان

اما چه چیز باعث به وجود آمدن این حالت در برخی افراد می‌شود؟ می‌توان گفت عوامل ژنتیکی و سندرم‌های مادرزادی و عوارض ناشی از ضربه به فک و صورت مهمترین دلایل ایجاد ناهنجاری در ناحیه فک و صورت است.

افرادی که به دلایل مختلف مانند بیماری یا تصادف و غیره دچار مشکلاتی در فک و صورت خود شده‌اند یا قصد انجام جراحی‌های زیبایی صورت را دارند بهتر است برای به دست آوردن نتیجه ایده‌آل به یک جراح ماهر و با تجربه مراجعه کنند.

 

بهترین داندانپزشکی کرج

سه جراحی عمده که بر روی فک انجام می‌شوند؟

1- اپن بایت: ابتدا بخشی از استخوان قسمت بالای فک که دندان بر روی آن قرار می‌گیرد، برداشته می‌شود. سپس فک بالا با استفاده از صفحات و پیچ‌هایی در جای خود محکم می‌شود.

2- اصلاح جلوآمدگی فک پایین: استخوانی که در بخش عقبی فک قرار گرفته است از بخش جلویی آن جدا شده و اصلاح می‌گردد. جراحی فک پایین به بخشی که دندان روی آن قرار گرفته این امکان را می‌دهد تا به عقب حرکت کرده و تراز شود.

3- عقب‌رفتگی فک پاییین: استخوانی که در بخش پایینی فک قرار گرفته است از پایه جدا شده و اصلاح می‌گردد. سپس بخشی از فک پایین که دندان بر روی آن قرار گرفته و قسمتی از چانه به طرف جلو حرکت داده می‌شود.

عمل جراحی فک چه خطرات یا عوارضی ممکن است داشته باشد؟

عمل جراحی فک به طور کلی اگر توسط جراح فک و دهان با تجربه صورت بگیرد، ایمن و کم خطر است. به طور کلی عمل جراحی فک خطرات و عوارض زیر را ممکن است داشته باشد:

  • از دست دادن خون زیاد
  • عفونت
  • صدمه دیدن
  • عصب
  • شکستن
  • استخوان فک
  • برگشتن فک
  • به جای قبلی
  • مشکلاتی در تناسب بایت (تماس دندانها) و درد مفصل فک
  • نیاز به جراحی مجدد
  • نیاز به عصب کشی در برخی از دندانها
  • از دست دادن بخشی از فک

شماره تماس با بهترین جراح دهان و دندان

کلینیک لبخند زیرنظر برترین متخصصان دندانپزشکی در کرج فعالیت می کند. این مرکز دارای خدمات دندانپزشکی باکیفیت است که از جدیدترین و بهترین متدهای درمانی و زیبایی برای ترمیم دندان بهره می‌برد.

برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با شماره های زیر تماس بگیرید:

026-32724171

026-37301568 

09014177110

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *